Реклами

Вицове забавни За политиката и политиците

...разцвета на комунима, баба кашля в автобуса
-Наздраве! - каза седящото до нея чавдарче
-Аз не съм кихала, аз кашлях!
-Все ми е тая! Ако ще и с х*й да си се задавила, чавдарчето трябва да е вежливо!
На предишните избори Татяна Дончева се кандидатирала за кмет на София, понеже чула, че покрай града, върви и сексa.
На тези избори пък Юлияна Дончева се кандидатирала, понеже си мислела, че покрай секса, дават и града.
ПОЛИТИКА ПО МАКЕДОНСКИ

Синот го прашува таткото:
„ Тато, што е тоа политика? “
Таткото одговорил:
Па вака, јас носам дома пари, значи јас сум Капиталист
Мајка ти располата со парите, значи таа е Влада
Дедо ти внимателно следи, значи тој е Синдикат
Жената што ни помага дома е Работничка Класа
Сите ние заедно се грижиме за тебе, Значи ти си Народот. А брат ти,
кој е уште во пелени, е Иднината
Го разбра ли ова сине?
Детето размислило малку и рекло на таткото дека сака да преспие за да
го сфати тоа.
Ноќта, детето се разбудило, затоа што малото братче се искакало и
плачело.
Незнаело што да прави, и отишло во спалната соба кај мајка му и татко
му.
Но во креветот била само мајка му, толку цврсто заспана, што не му
успеало да ја разбуди.
Детето продолжило да бара некој низ куќата, и му успеало да го најде
татко му во собата на слугинката, како се забавуваат, а го видел и
дедо му, како скришно го гледал сето тоа низ прозорецот.
Сите биле толку многу зафатени, што никој од нив не приметил дека
детето стои пред нив.
Така, детето решило да си се врати во кревет, без да го реши
проблемот.
Следното утро, таткото го прашал синот дали сфатил што е тоа политика.
„ ДА“ - Одговорил синот
Капиталистот ја злоупотребува Работничката Класа
Синдикатот гледа, без ништо да стори
А Владата спие
Народот е игнориран
А Иднината ни е посрана
Е тоа е Политика!!!

 


Общо страници: 1

 
.9: 1721124945.4104